Παππάς: Ένα Brexit θα δημιουργήσει ντόμινο – Το κόστος θα είναι κυρίως πολιτικό

«Οι Βρετανοί πρέπει να επιλέξουν την παραμονή τους στην ΕΕ»

Παππάς: Ένα Brexit θα δημιουργήσει ντόμινο – Το κόστος θα είναι κυρίως πολιτικό

Φόβους για τη δημιουργία ντόμινο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο Νίκος Παππάς μιλώντας για το ενδεχόμενο Brexit στο France24.

O υπουργός Επικρατείας κάνει μία σύνδεση και αναφέρεται στην περίοδο που το Grexit ήταν… στα πάνω του ως πιθανότητα: «Εκείνη την περίοδο, φοβούμασταν ότι ένα ενδεχόμενο Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα προκαλούσε ένα φαινόμενο ντόμινο. Αν η χώρα μας έβγαινε από το κοινό νόμισμα, το επόμενο ερώτημα που προέκυπτε θα ήταν ποια χώρα είναι η επόμενη».

Ο ίδιος, τάσσεται ευθέως κατά της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας σημαντικά ερωτήματα, όπως, γιατί να θέλει κανείς να αποχωρήσει από την Ένωση. Και πρέπει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Και πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι αν κάθε χώρα ασχολείται μόνο με τα δικά της ζητήματα, ότι όλα θα πάνε καλά με την Ένωση. Αυτή η ιδέα δεν λειτουργεί».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το κυρίως κόστος από ένα Brexit θα είναι πολιτικό «διότι οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς εξηγεί πως τίποτα δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία Ελλάδας-ΕΕ διότι «η χώρα μας έχει αποδείξει ότι έχει μια κυβέρνηση με πλειοψηφία και ισχυρή πολιτική βούληση, αληθινή ικανότητα λήψης αποφάσεων και αναγνώρισης ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές μας για να μειώσουμε το χρέος μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top