ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ εξώφυλλο από την ΑΥΓΗ: «Πάρτε πίσω τη διάταξη για τις offshore»

«Είσαστε οφσάιντ»

​Εσωκομματικούς τριγμούς έχει προκαλέσει η διάταξη για τις offshore των βουλευτών, με την εφημερίδα «Αυγή» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο να έχει τίτλο: «Οφσάιντ με τις offshore», καρφώνοντας έτσι την κυβέρνηση.

«Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και "εξωχώριας" οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και "φορολογικά συνεργάσιμους"», αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλός της, χαρακτηρίζοντας τη ρύθμιση «πρόκληση για τον πολιτικό κόσμο».

Ζητά μάλιστα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση, καθώς όπως υπογραμμίζει «σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί».

αρχείο λήψης.jpg

Επίσης, το κύριο άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο «Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό» και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη διάταξη «όχι γιατί φωνάζει η αντιπολίτευση αλλά επειδή δεν είναι ηθική. Και η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα».

«Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε "φορολογικά συνεργάσιμα" κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες "φορολογικοί παράδεισοι", σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.

Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κ��βέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά», γράφει η εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top