Στα ΧΝΑΡΙΑ της Θεοπεφτάτου ο Κατρούγκαλος: «Χωρίς καφέ μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς νερό όχι»

Το ΕΚΑΣ θα αντικατασταθεί από επίδομα

Στα ΧΝΑΡΙΑ της Θεοπεφτάτου ο Κατρούγκαλος: «Χωρίς καφέ μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς νερό όχι»

​Ένα λογιστικό τρικ βρήκαν στην κυβέρνηση για να δώσουν στους δικαιούχους το ΕΚΑΣ που θα καταργηθεί, παίρνοντας τα χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σημείωσε όμως ότι οι θεσμοί διαφωνούν αφού το μέτρο είναι εκτός μνημονίου.

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε», είπε.

Αναφερόμενος στο σάλο που έχει προκληθεί με την κατάργηση της απαγόρευσης στους βουλευτές να έχουν offshore, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Π. Χαϊκάλη.

«Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», είπε.

Τέλος, θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη βαριά φορολογία που επιβάλλεται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των πολιτών, ακολούθησε την γραμμή… Θεοπεφτάτου και είπε:

«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς. Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε. Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top