ΟΛΑ ΟΣΑ ειπώθηκαν στη συνάντηση Παυλόπουλου-Πούτιν

«Υπάρχουν προβλήματα στην οικονομική συνεργασία, αλλά ο Τουρισμός δίνει το παράδειγμα» απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος

ΟΛΑ ΟΣΑ ειπώθηκαν στη συνάντηση Παυλόπουλου-Πούτιν
Με θερμά λόγια, πέραν αυτών που συνηθίζονται ως «διπλωματικές προσφωνήσεις» υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν, στην μεταξύ τους συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο, στην οποία παρέστησαν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών (Κοτζιάς και Λαβρόφ).
«Σας υποδέχομαι ως Πρόεδρο και ηγέτη της μεγάλης και φίλης δύναμης της Ρωσίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η επίσκεψη του κ. Πούτιν πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Ο Έλληνας Πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα επισκεφθεί και το Άγιον Όρος (όπου θα τον υποδεχθεί αύριο), το οποίο χαρακτήρισε «κοιτίδα της Ορθοδοξίας».
Επισήμανε ακόμη ότι είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή η συνεργασία Ρωσίας, ΗΠΑ και ΕΕ «για να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία». Όπως πρόσθεσε ο κ.Παυλόπουλος «μόνο αν μπει τέλος σε αυτό τον πόλεμο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό και τον τεράστιο κίνδυνο του ISIS”.
«Κύριε πρόεδρε καλωσορίσατε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η επίσκεψή σας είναι το επιστέγασμα και η κορύφωση της μακροχρόνιας συνεργασίας των λαών μας» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
pavlopoulos poutin kathistoi proedriko.jpg

Πούτιν: Πρέπει να δούμε τις ρίζες μας
Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την πρόσκληση, ενώ όσον αφορά τη συγκυρία της συνάντησης ανέφερε ότι «διανύουμε περίεργους καιρούς και στην οικονομία και στη διεθνή ασφάλεια» και επισήμανε την ανάγκη να βρεθούν λύσεις.
Για την Ελλάδα ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι είναι «μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές πνευματικές σχέσεις» και έκανε λόγο για «ευκαιρία να γυρίσουμε να δούμε τις ρίζες μας».
Δήλωσε μάλιστα «ευγνώμων» στον κ. Παυλόπουλο, στην ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, «γιατί υποστηρίξατε την επίσκεψή μας στο Άγιον Όρος, όπου υπολογίζουμε ότι βρίσκονται εκεί επί 1.000 χρόνια οι Ρώσοι μοναχοί» ενώ μίλησε και για «κοινές μας αξίες».
Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα συζητήσει την πορεία των οικονομικών σχέσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ως παράδειγμα τον τουρισμό για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων:
«Υπάρχουν τα γνωστά προβλή��ατα, αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει: Κατά τον μήνα Μάρτιο, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523%. Πρέπει να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» τόνισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top