ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ!Μετά τον Καμμένο, Βούτσης και Καματερός βρίσκουν προβληματικό τον ΦΠΑ 24% στα νησιά

Ολοένα και περισσότεροι τάσσονται στο πλευρό του Καμμένου – Μέχρι και... ισοδύναμα ψάχνουν!

ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ!Μετά τον Καμμένο, Βούτσης και Καματερός βρίσκουν προβληματικό τον ΦΠΑ 24% στα νησιά
Σε θέατρο του παραλόγου μοιάζει να εξελίσσεται το θέμα με την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά.
Δεν έχουν περάσει παρά μερικά 24ωρα από την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ήδη σχηματίζεται ένα δυνατό μέτωπο κατά της εξίσωσης του ΦΠΑ!
Από 1η Ιου��ίου, η δεύτερη ομάδα των νησιών (Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος) θα δει τον ΦΠΑ να πηγαίνει στο 24% και ο Πάνος Καμμένος πρώτος έσπευσε να κατηγορήσει τον… εαυτό του και τους υπόλοιπους 152 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι ψήφισαν αντισυνταγματικά μέτρα!
Στο πλευρό του τάχθηκε σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας προβληματικό το μέτρο που κινείται «στα όρια της συνταγματικότητας», ενώ στο μέτωπο κατά του ΦΠΑ έσπευσε να ενταχθεί και ο Ηλίας Καματερός (ο οποίος, μάλιστα, ήταν στην ομάδα που είχε ζητήσει από τον Τσακαλώτο εξαίρεση των μικρών νησιών από τον ΕΝΦΙΑ και είχε εκνευρισμένος χτυπήσει το χέρι του στο έδρανο όταν άκουσε «όχι» από τον υπουργό Οικονομικών).
Ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δηλώσει στη Βουλή πως «παρότι διαφώνησα με τον Πάνο Καμμένο για το θέμα Μουζάλα, συμφωνώ απόλυτα ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε με το ΦΠΑ στα νησιά».
Απαντώντας, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφωνας Αλεξιάδης προσπαθούσε να πείσει πως ήταν δέσμευση που απορρέει από τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού και πως αποφεύχθηκαν πολύ σκληρότερα μέτρα.
Ο ίδιος, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο αναζητεί… ισοδύναμα για να ελαφρύνει το φορολογικό βάρος των νησιωτών! «Επεξεργαζόμαστε λύσεις για να βοηθήσουμε ειδικά τα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά και του Βορείου Αιγαίου σε θέματα φορολογίας» υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.
Σχολιάζοντας, πάντως, τις δηλώσεις του κ. Καμμένου που δημιούργησαν… σχολή κατά του ΦΠΑ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός βγήκε από τα ρούχα του λέγοντας πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αν και «όχι μόνο ψήφισε το νόμο αλλά τάχθηκε και υπέρ της συνταγματικότητάς του στην Βουλή και τώρα μετά την ψήφιση βγαίνει και μας λέει ότι αυτό ήταν εγκληματικό και αντισυνταγματικό»!
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top