ΡΙΖΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ μετά τη συμφωνία! Ποιοι μένουν και ποιοί φεύγουν

Ποιοι πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ράβουν κοστούμι

ΡΙΖΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ μετά τη συμφωνία! Ποιοι μένουν και ποιοί φεύγουν

Σε γενναία ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αν τελικά κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλλαγές στο σχήμα της κυβέρνησης αναμένεται να είναι μεγάλες και ο πρωθυπουργός επιθυμεί να στείλει σήμα διεύρυνσης, κινούμενος προς τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα:

• Προς αποχώρηση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται πως είναι ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος πιθανόν να μετακομίσει στο Μαξίμου ως σύμβουλος του πρωθυπουργού. Για αντικαταστάτης του ακούγεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

• Ο πρωθυπουργός φέρεται να μην είναι ευχαριστημένος από το δίδυμο του υπουργείου Υγείας, και ειδικά από τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη. Ήδη για τη θέση του έχει βολιδοσκοπηθεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έχει θητεύσει στο ίδιο υπουργείο επί πρωθυπουργίας Γι��ργου Παπανδρέου.

• Σχεδόν δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Θοδωρή Δρίτσα από το υπουργείο Ναυτιλίας. Για αντικαταστάτης του ακούγεται ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νίκος Συρμαλένιος.

• Ερωτηματικό αποτελεί ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι πρωτοβουλίες του έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

• Ερωτηματικό αποτελεί ο Νίκος Φίλης, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να τονίζουν πως βάλλεται για ιδεολογικούς λόγους και πρέπει να μείνει στο υπουργικό συμβούλιο αλλά πιθανόν αλλά από άλλο πόστο.

• Στη θέση του φαίνεται πως παραμένει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει κάνει μεγάλη προεργασία για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ υπό αίρεση βρίσκεται οι δύο αναπληρώτριες υπουργοί Θεανώ Φωτιού και Ράνια Αντωνοπούλου.

• Ακλόνητο στη θέση του είναι το δίδυμο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ αμετακίνητος θα παραμείνει και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Το ίδιο ισχύει και για τους Γιώργο Σταθάκη (Οικονομίας), Πάνο Σκουρλέτη (Περιβάλλοντος) και Χρήστο Σπίρτζη (Υποδομών).

• Παρά τις γκρίνιες ορισμένων συνεργατών του πρωθυπουργού, στο Εξωτερικών θα παραμείνει πιθανότατα ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ αμετακίνητος είναι και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα αποφασίσει και αν θα γίνουν αλλαγές στο σχήμα των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση (χωρίς να αλλάξει το ποσοστό συμμετοχής τους στο κυβερνητικό σχήμα).

• Για είσοδο στο υπουργικό συμβούλιο, πάντως, ακούγονται και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Μαντάς, ενώ κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται και για τον Φώτη Κουβέλη, εάν προχωρήσει η σύμπραξη μαζί του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top