Δ. Σεβαστάκης: «Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν υπάρξει συμφωνία»

Άρχισαν τα όργανα

​Εκλογές ή δημοψήφισμα βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, αν τελικά οι διαπραγματεύσεις ναυαγήσουν και δεν υπάρξει συμφωνία.

«Οφείλουμε να ελέγξουμε τα προβλήματα της οικονομίας με αναπτυξιακή στροφή. Αν αυτό συμβαίνει και με ποιο τρόπο, θα πρέπει να το αποφασίσουμε από κοινού. Η στροφή της ελληνικής οικονομίας και οι στρεβλώσεις δεν οφείλονται στον ένα χρόνο διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή υπάρχει ένα ορισμένο σύστημα απαιτήσεων. Εάν οι απαιτήσεις γίνονται ζημιογόνες δεν ξέρω εάν θα είναι καλό για τον τόπο να κλείσει η συγκεκριμένη αξιολόγηση. Σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχουν και πολιτικές λύσεις. Αυτές οι λύσεις, οι οποίες και παραμένουν ανοιχτές, μπορεί να είναι και εκλογές και δημοψήφισμα γιατί η χώρα δεν μπορεί να περπατήσει διαφορ��τικά».

Τέλος ο κ. Σεβαστάκης σημείωσε πως «η συμφωνία σήμερα παραβιάζεται από τους ίδιους τους θεσμούς».

«Δεν είναι παραγωγική η συμφωνία αλλά είναι ένα πλαίσιο το οποίο έρχονται να παραβιάσουν οι ίδιοι. Η σημερινή στάση των θεσμών δεν είναι πλέον μόνο τιμωρητική αλλά έχει ως στόχο την πλήρη αποσάθρωση του πολιτικού μας συστήματος. Είμαι απολύτως βέβαιος πως η στάση αυτή θα υπήρχε απέναντι σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Μία οικονομία η οποία έχει ανάγκη διαρκούς χρηματοδότησης είναι μία άρρωστη οικονομία χωρίς μέλλον», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top