Τσακαλώτος: «Κοντά σε συμφωνία για το φορολογικό»

«Θε συνεισφέρουν περισσότερο οι πλούσιοι και λιγότερο τα χαμηλά εισοδήματα»

​Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ε. Τσακαλώτος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πως υπήρξε σύγκλιση με τους δανειστές στο θέμα της φορολογίας εισοδήματος.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, «είμαστε αρκετά κοντά σε τελική συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος, με βάση την οποία θα συνεισφέρουν περισσότερο οι πλούσιοι και θα πληρώσουν λιγότερα τα χαμηλά εισοδήματα».

Αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα συνάντηση με τους δανειστές για το φορολογικό, ενώ όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, θα υπάρξει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για όλα τα υπόλοιπα μείζονα θέματα, ώστε να διασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

Τέλος ο Ε. Τσακαλώτος τόνισε ότι υπήρξε πρόοδος και στο ασφαλιστικό, όχι όμως και στο καυτό θέμα των «κόκκινων δανείων», για το οποίο θα υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top