«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

Η αναφορά της Κουμουνδούρου στη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα, που τον εξόργισε

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

Σε μετωπική σύγκρουση για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc για το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ και συγκεκριμένα για το αν έπρεπε να είχε συμπεριλάβει σε αυτό οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν υπήρξε συνέταιρος της Μαρέβα Γκραμπόφσκι ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου καθώς και το αν η εταιρεία της έχει αναλάβε�� δουλειές από το Δημόσιο.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση και οργισμένη, με τη Συγγρού να κάνει λόγο για ανίκανη κυβέρνηση που «συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά».

«Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν… Hot Doc. Η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή» τονίζει –μεταξύ άλλων- η ΝΔ.

«Τα ερωτήματα σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά και αμείλικτα. Αλλά για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς, από τον ίδιο και τη ΝΔ» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τίθενται.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη.

Αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας ��την άκρη το επίδικο. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009.

Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα:

Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ;

Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά "μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου", με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;».

Η απάντηση της ΝΔ

«Η ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά.

Και αυτά, ενώ:

- Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων

- Η πραγματική οικονομία ασφυκτιά

- Όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές

- Η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα.

Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν … Hot Doc.

Η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή.

Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει».

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα ερωτήματα σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά και αμείλικτα. Αλλά για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς, από τον ίδιο και τη ΝΔ.

Για ποιο λόγο δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης στα ερωτήματα που αυτονόητα τίθενται από τη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου στην εταιρεία της συζύγου του, κ. Γκραμπόφσκι; Για ποιο λόγο το πόθεν έσχες της κ. Γκαμπρόσφκι δεν εμφανίζεται στο δικό του πόθεν έσχες κατά την επίμαχη περίοδο;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top