Oι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ αμφισβήτησαν την επιχείρηση για το ελικόπτερο-Έξαλλοι στη ΝΔ

Τι δήλωσε ο Γ.Κουμουτσάκος

Oι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ αμφισβήτησαν την επιχείρηση για το ελικόπτερο-Έξαλλοι στη ΝΔ

​Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η νέα πρόκληση της Τουρκίας, η οποία με ΝΟΤΑΜ αμφισβήτησε την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Agusta Bell που έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη νήσο Κίναρο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε "απαράδεκτη και απολύτως αβάσιμη" την τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολύ συγκεκριμένη αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Η σημερινή νέα τουρκική αμφισβήτηση προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Βέβαια, δεν είναι άγνωστη πρακτική για την Τουρκία» σημείωσε.

Νωρίτερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την πτώση του ελικοπτέρου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως «Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από τις ελληνικές αρχές στις 04:05. Πάνω σε αυτή τη ΝΟΤΑΜ βασίστηκαν οι τουρκικές αρχές και εξέδωσαν άλλη μία ΝΟΤΑΜ, στην οποία ζήτησαν όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση να απευθύνονται στις τουρκικές αρχές».

Ουσιαστικά, η Τουρκία με αυτ�� τη ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και επαναφέρει στο τραπέζι τις διεκδικήσεις της για το μισό αρχιπέλαγος.
Δείτε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top