Έρχεται στην Αθήνα ο Μοσκοβισί - Κομισιόν: Έχει γίνει πρόοδος με τα προαπαιτούμενα

«Θα ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος»

Έρχεται στην Αθήνα ο Μοσκοβισί - Κομισιόν: Έχει γίνει πρόοδος με τα προαπαιτούμενα

​Στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη θα έρθει την ερχόμενη Τρίτη ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος είχε αναβάλει το προγραμματισμένο για τις 14 Οκτωβρίου ταξίδι του στη χώρα μας λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών, ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τις ελληνικές αρχές και «θα συζητήσουν την πρόοδο και θα ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος».

Απαντώντας, εξάλλου, η ίδια σε ερώτηση για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα και το τι θα γίνει με την υποδόση των 2 δισ. ευρώ που θα αποφάσιζε κάποια στιγμή το Euroworking Group, είπε: «Ισχύει ό,τι είπαμε χθες, έχει γίνει σημαντική πρόοδος και η έκθεση συμμόρφωσης θα είναι έτοιμη σύντομα».

Σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ περί χαλαρών δημοσιονομικών κανόνων για τις χώρες που συμβάλουν με κόστος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η Άννικα Μπράιντχαρτ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ αναφερόταν στους ήδη υπάρχοντες κανόνες της συνθήκης, που αφορούν εξαιρετικές περιστάσεις: «Το κάθε κράτος μέλος που θα έκανε έξοδα, θα αιτηθεί στην Κομισιόν όπως οι συγκεκριμένες δαπάνες για τις ανάγκες των προσφύγων συνυπολογιστούν και η Κομισιόν θα κρίνει σε περιπτωσιακή βάση (case by case)».

Πηγές της Κομισιόν εξηγούν ότι η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί ξεχωριστά για το κόστος του προσφυγικού, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top