Τσίπρας: «Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα είναι πλέον χώρος σκανδάλων»

«Επιστρέφω στην Αθήνα ικανοποιημένος και περήφανος για τη δουλειά που γίνεται»

Τσίπρας: «Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα είναι πλέον χώρος σκανδάλων»

​Περήφανος και ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015».

«Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο», σημείωσε ο πρωθυπουργός, επεσήμανε όμως ότι βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο σημείο με το πόλεμο στη Συρία και την κρίση στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τεράστια προσφυγικά ρεύματα.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις χώρες και ειδικά την Τουρκία να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για εκμετάλλευση άλλων συμφερόντων και τόνισε ότι το προσφυγικό είναι ένα θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι «κάθε βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε ότι ο χώρος των Ειδικών Δυνάμεων υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς και ότι χάθηκαν ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

«Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Η κυβέρνηση προχωρά στον πλήρη εκσυγχρονισμό όλου του πλέγματος που διέπει τη λειτουργία των ΕΔ, από τα μισθολογικό έως τα εξοπλιστικά. Εγώ και ο υπουργός έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων των στελεχών», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης από τον Ιανουάριο ήταν η χορήγηση των εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά.

Δεσμεύθηκε τέλος για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και κατέληξε:

«Επιστρέφω στην Αθήνα ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται. Αθόρυβα και με επαγγελματισμό. Λένε κάποιοι ότι εδώ στον Έβρο είμαστε στην πινέζα του χάρτη, αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top