Φρικαρισμένος με τα σχέδια της Κομισιόν για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Σχετικά με την αναδρομική κατάργηση της συνδρομής στα επιδοτούμενα αναπτυξιακά έργα

​Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τροποποιήσει – και μάλιστα αναδρομικά - την οδηγία που αφορά στη χρηματοδότηση έργων ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, γεγονός που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξοικονομήσει περίπου 2 δις ευρώ, έχει δυσαρεστήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών,Β.Σόιμπλε. Σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με άλλους ευρωβουλευτές από το Χριστιανοδημοκρατικό και Χριστιανοκοινωνικό κόμμα ο γερμανός υπουργός δεν έκρυψε την αντίθεσή του.

Μπορεί το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η αρμόδια Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανάβουν το «πράσινο φως» στην Κομισιόν, ωστόσο στα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης επικρατεί οργή.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Χέρμπερτ Ρόιλ από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, επικεφαλής της Χριστιανικής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκάλεσε το σχέδιο «εξωφρενικό».

«Με αυτόν τον τρόπο η Κομισιόν εγκαταλείπει καθ’ ολοκληρία τον έλεγχο επί αυτών των έργων», δηλώνει ο ίδιος, ενώ ο Χριστιανοδημοκράτης Γιόαχιμ Τσέλερ και αν��ιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, κάνει λόγο για «αμαρτωλή περίπτωση», κατηγορώντας τους Έλληνες πως «στο παρελθόν κατάφερναν πάντα να ξεφεύγουν». «Δεν γίνεται να αλλάζει κανείς τους κανόνες για μια μόνο χώρα, τι να πουν χώρες, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Μάλιστα η ευρωβουλευτής Ίνγκε Γκρέσλε, από το ίδιο κόμμα μετέφερε πριν από μερικές μέρες στους συναδέλφους τις εντυπώσεις της από έργα που επισκέφθηκε τελευταία στην Ελλάδα. «Η πραγματοποίησή τους δεν αποτυγχάνει στην έλλειψη χρημάτων, αλλά σε άλλα προβλήματα, όπως το ιδιοκτησιακό» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top