Τσίπρας: «Θα υπάρξει κυβέρνηση και θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε»

«Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί μήνυμα στην Ευρώπη ότι παραμένουμε όρθιοι»

​«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, το μήνυμα στην Ευρώπη δεν θα είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε αλλά ότι παραμένει όρθια και διεκδικεί έναν άλλο δρόμο για την Ευρώπη. Και αυτό το μήνυμα θα έιναι πολύ ισχυρό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακής.

«Θα είμαστε πρώτη πολιτική δύναμη, είναι απολύτως εφικτός στόχος η απόλυτη πλειοψηφία».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές τονίζοντας ότι «στόχος μας ήταν η συμφωνία, δεν ήταν στόχος μας η έξοδος από το ευρώ και η διάλυση της ευρωζώνης. Ανοιχτό παραμένει και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους για πρώτη φορά για την Ελλάδα το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν έβαλε το θέμα στο τραπέζι αλλά έλεγε δεξιά και αριστερά ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει οι εταίροι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, διευκρίνισε όμως ότι «από την άλλη πλευρά θα αναγκαστούμε κι εμείς σε ζητήματα που διαφωνούμε να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα γιατί αυτό σημαίνει μια έντιμη συμφωνία».

Κάνοντας επίσης έναν απολογισμό της επτάμηνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η μεγάλη νίκη της 7μηνης σκληρής διαπραγμάτευσης και της σκληρής διακυβέρνησης είναι ότι αλλάξαμε το πρόσημο στην κοινή γνώμη της Ευρώπης για τον ελληνικό λαό».

«Αν ο λαός δεν έμπαινε σε αυτό το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα είχαμε πολύ σκληρά μέτρα χωρίς χρηματοδότηση και σε 3 - 5 μήνες αδιέξοδο. Άρα το δημοψήφισμα ήταν το κλειδί που είμαστε τώρα ζωντανοί που είμαστε όρθιοι και μπορούμε να διεκδικούμε, και είμαστε μια αναμμένη φλόγα, μια σπίθα και για τους άλλους λαούς της Ευρώπης», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη και την επομένη θα υπάρξει κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη, εγώ πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτός στόχος η απόλυτη πλειοψηφία. Θα υπάρξει κυβέρνηση που θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε στις 25/1», είπε.

Σχετικά με το μεταναστευτικό κα�� τις κατηγορίες που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα, ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνησή του.

«Μας κατηγορούν ότι ανοίξαμε τα σύνορα και καλέσαμε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Λες και ζουν σε γυάλα. Λες και δεν ξέρουν ότι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή έχουν περάσει ήδη 800.000 πρόσφυγες. Βλέπουμε μια πολύ βαθιά και μεγάλη υποκρισία από το συντηρητικό και λαϊκιστικό κομμάτι της πολιτικής του τόπου», είπε.

Τέλος υπογράμμισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να διακρίνει ποιος του λέει αλήθεια και ποιος τον κοροϊδεύει.

«Ο ελληνικός λαός με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και αξιοπρέπεια πέρασε τις δυσκολίες και μπορεί να διακρίνει στο βλέμμα των πολιτικών ποιοι είναι αυτοί που τους κοροϊδεύουν και ποιοι είναι αυτοί που τους λένε αλήθεια», τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top