Απάντηση Θάνου στην Μέρκελ: απαράδεκτες οι μεμονωμένες φωνές κατά της Ελλάδας

Για την κριτική της για το μεταναστευτικό και την φύλαξη των συνόρων

Απάντηση Θάνου στην Μέρκελ: απαράδεκτες οι μεμονωμένες φωνές κατά της Ελλάδας
Απάντηση στην καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ, χωρίς να την κατανομάσει, που δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να φυλάει καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. έδωσε η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, από τη Μυτιλήνη την οποία επισκέπτεται.

«Σε όσους, έχοντας την ασφάλεια της γειτνίασης με εταίρους στην καρδιά της Ευρώπης, διατυπώνουν πρόχειρη κριτική στη χώρα μας, συνιστούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης φύλαξης ευρωπαϊκών συνόρων σε μήκος 16.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής», τόνισε η κ. Θάνου.

«Συνιστούμε να αναλογιστούν κατά πόσο η Ευρώπη των αρχών και του μέλλοντος μπορεί να οικοδομηθεί ξαναχτίζοντας τείχη. Στο πλαίσιο αυτό θέλω να εξάρω την εξαιρετική, άοκνη και αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλουν οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας στις ελληνικές θάλασσες και ακτές», πρόσθεσε η κ. Θάνου,

Ανάφερε ακόμα ότι «όλα τα κράτη οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η λύση είναι να καταβάλουμε όλοι μαζί, κάθε δυνατή προσπάθεια- ώστε να σταματήσουν τα αίτια που προκαλούν το μεγάλο αυτό προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα και παράλληλα, για όσο διάστημα είναι σε εξέλιξη, να το διαχειριστούμε, επίσης όλοι μαζί, αφού όπως προείπα είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και διεθνές. Άποψη που αναγνω��ίζουν και τα Ηνωμένα Έθνη όπως προκύπτει από τις επαφές μας με την ηγεσία του διεθνούς οργανισμού».

Επισήμανε ακόμα ότι «η Ελλάδα, διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά σοβαρό διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα: Το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα το οποίο διογκώθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα, που συνέπεσε με την θητεία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης» και ανακοίνωσε ότι από τις 15/9 θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης είσπραξης των πρώτης δόσης των 33 εκατ. από κοινοτικά κονδύλια καθώς και τη δημιουργία δύο ακόμη χώρων φιλοξενίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top