Πρώην πρωθυπουργός πλέον ο Τσίπρας-Στην Θάνου το τιμόνι της χώρας-Δείτε τον διάλογο τους

Αποκάλυψη για το χρέος έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν φύγει από το Μαξίμου

Πρώην πρωθυπουργός πλέον ο Τσίπρας-Στην Θάνου το τιμόνι της χώρας-Δείτε τον διάλογο τους

​Συγκινημένη, απαλά μακιγιαρισμένη και σε total white λουκ ντυμένη, διατηρώντας το χαμηλό προφίλ της, η νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου, παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα.

me-tsipras.jpg

metsipra.jpg

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα» δήλωσε η κα Θάνου, τονίζοντας ότι αρμοδιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών, με αδιάβλητο τρόπο.

«Μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κλήθηκα να αναλάβω ένα μεγάλο βάρος» πρόσθεσε η κα Θάνου.

Η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι γρήγορα θα έχει επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε η νέα κυβέρνηση να είναι – όσο το δυνατόν – ευρύτερης αποδοχής.

metsipra5.jpg

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής, που υποδέχθηκε την πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό της χώρας, κάνοντας λόγο για «ένα θετικό βήμα».

«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με εξαιρετικό τρόπο στα καθήκοντά σας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» υπερθεμάτισε, απευθυνόμενος προς την κα Θάνου.

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι «η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση της ομαλής εκλογικής αναμέτρησης και της διεκπεραίωσης κρίσιμων γεγονότων».

metsipra3.jpg

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να κυλήσει με τρόπο πολιτισμένο η προεκλογική περίοδος, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου» διαβεβαίωσε.

Όσον αφορά την κρίσιμη συγκυρία, ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για «μάχη», ώστε η οικονομία να σταθεί στα πόδια της, ενώ αποκάλυψε ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει νωρίτερα, όχι στο τέλος του έτους, αλλά μέσα στον Οκτώβριο.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε τη σταθερότητα και την ομαλότητα» κατέληξε, απευθυνόμενος προς την κα Θάνου.

metsipra2.jpg

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά, αναμένεται να κηρυχθεί η διάλυση της Βουλής και να προκηρυχτούν οι πρόωρες εκλογές .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top