Όλα δείχνουν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου: Επιστρέφει την εντολή ο Μεϊμαράκης

Θα τη λάβει και ο Λαφαζάνης – Η Κωνσταντοπούλου επιμένει ωστόσο να κρατά ανοικτή τη Βουλή

Όλα δείχνουν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου: Επιστρέφει την εντολή ο Μεϊμαράκης

Με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να επιστρέφει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να λαμβάνει τη σκυτάλη ως Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και η αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Λαφαζάνης φέρεται διατεθειμένος να εξαντλήσει την εντολή που θα λάβει, επικοινωνώντας ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει αρνητικά.

Με δεδομένο ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει δηλώσει προθυμία για συνεργασία, την Πέμπτη 27 Αυγούστου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προκηρύξει εκλογές χωρίς -σύμφωνα με πληροφορίες- καν τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση με την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου θα ορκιστεί την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο.

Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 20η Σεπτεμβρίου, κάτι που άλλωστε τόνισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει να κρατά ψηλά τους τόνους, κρατώντας ανοικτή τη Βουλή με τη συνδρομή των βουλευτών της «Λαϊκής Ενότητας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και προγραμματίζοντας συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Μάλιστα, το Σώμα θα συγκληθεί την Τρίτη προκειμένου να συζητήσει το θέμα των γερμανικών διεκδικήσεων, ενώ για την Τετάρτη η ΠτΒ προγραμματίζει τη συζήτηση για το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top