Η Ζωή επιμένει: Για σήμερα η διάσκεψη των Προέδρων

Μετά την χθεσινή αναβολή αφού δεν πήγε σχεδόν κανείς

Η Ζωή επιμένει: Για σήμερα η διάσκεψη των Προέδρων

​Αφού χθές δεν πήγε σχεδόν κανείς στην συνεδρίαση των Προέδρων που είχε συγκαλέσει η πρόεδρος της Βουλής, η ίδια συγκάλεσε εκ νέου για σήμερα το βράδυ τη διάσκεψη!

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση παρέστησαν μόνο τα στελέχη του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» (που είναι μέλη της διάσκεψης) και κανένας εκπρόσωπος από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, και έτσι υπήρξε απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης για σήμερα το βράδυ στις 20:00.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την έκπληξή της για το ότι οι εκπρόσωποι από τη ΝΔ και το Ποτάμι δεν παραβρεθήκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με δεδομένο, όπως εξήγησε, για τη μεν αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει κάνει πρόταση για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, για το δε Ποτάμι ότι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης έχει διατυπώσει αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης, η πρόεδρος της Βουλής άσκησε -για μία ακόμα φορά- κριτική στον πρωθυπουργό για τη διαδικασία που ακολούθησε και για το ότι δεν ενημέρωσε τη Βουλή.

Επιπλέον, ανέφερε ότι κύκλοι του Μαξίμου και ενώ η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί, την αποκαλούν «δικτάτορα» και συμπλήρωσε ότι «δικτάτορες δεν είναι εκείνοι που προστατεύουν τους θεσμούς και τις συλλογικές διαδικασίες, αλλά όσοι τα υπονομεύουν».

Παράλληλα η πρόεδρος της Βουλής κατ��γόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πως έχει συμπράξει σε θεσμική εκτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top