Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός ο Τσίπρας - τι είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Προχωρά στις διεργασίες που προβλέπονται, ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός ο Τσίπρας - τι είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας, αξιώνοντας τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αμέσως μετά το τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

«Φρονώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ούτε οικουμενική κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός πώς μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από την κρίση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος και με στόχο πάντα να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την πρόσφατη συμφωνία και χωρίς να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε στο βίντ��ο τον διάλογο Παυλόπουλου - Τσίπρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top