Την Πέ��πτη ξεκινούν στη Βουλή οι διαδικασίες για τις ευθύνες Βαρουφάκη σχετικά με το Plan B

Βροχή μηνύσεων εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών

​Την Πέμπτη, αναμένεται σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής να ανακοινωθούν στην Ολομέλεια οι δύο πρώτες δικογραφίες για τον Γ. Βαρουφάκη.

Όπως είναι γνωστό εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών έχουν κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις, από τις οποίες οι δύο έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή, ενώ μία ακόμα από τις δύο που κατατέθηκαν χθες για το περιβόητο Plan B, αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα στο κοινοβούλιο.

Μετά από αυτό οι βουλευτές θα μελετήσουν τις δικογραφίες και τα κομματικά επιτελεία θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση.

Ήδη 24 βουλευτές με ερώτησή τους στον πρωθυπουργό ζητούν να ενημερωθούν εάν γνώριζε το σχέδιο του κ. Βαρουφάκη για δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος με την υποκλοπή των ΑΦΜ των πολιτών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν προσανατολίζεται προς το παρόν στη συγκρότηση ειδικής επιτροπής. Άλλες πάλι αναφέρουν ότι θα ζητήσει την εξέταση του πρώην υπουργού και από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top