Στο πλευρό μας ο Φάιμαν: Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα!

Αντίθετος με κάποιες από τις προτάσεις των θεσμών

Την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος επεσήμανε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες πριν τη Σύνοδο Κορυφής έκανε λόγο για ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μια διατύπωση ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, προτού υπάρξει ένα βιώσιμο χρέος δεν θα λειτουργήσουν οι επενδύσεις.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί μία λύση το αργότερο τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ενώ άσκησε κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για περαιτέρω περικοπές: «Αυτοί οι θεσμοί, με αυτά που λέγουν, δεν έχουν πάντα τη συγκατάθεσή μου».

Ο Φάιμαν επεσήμανε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα (την οποία διαπίστωσε ιδίοις όμμασι στην επίσκεψή του) είναι καταστροφική και πρόσθεσε πως επιθυμεί ενιαία ευρω��ώνη, για να συμπληρώσει με νόημα πως μια αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της.

«Γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να έχει μια ευκαιρία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top