ΔΕΝ θα ησυχάσουμε: Ξανά μανά τα σενάρια περί Grexit στο τραπέζι

Δηλώσεις Βέμπερ και Σουλτς

ΔΕΝ θα ησυχάσουμε: Ξανά μανά τα σενάρια περί Grexit στο τραπέζι

​Την ώρα, που στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας-Θεσμών εργάζονται πυρετωδώς για την επίτευξη συμφωνίας, με τους εταίρους να συμφωνούν στο σύνολο τους, στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, στην ...Γερμανία τα σενάρια περί Grexit μπαίνουν πάλι στο τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος ενός Grexit είναι ακόμα υπαρκτός, για τον γερμανό πρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ακόμα και μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος έχει περάσει. Ήταν ένα πολύ καλό ενδιάμεσο βήμα. Όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» είπε χαρακακτηριστικά ο Βέμπερ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt .

Όπως είπε ο Βέμπερ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απογοητεύσει πολλούς υποστηρικτές του: «Με την υπογραφή του στη συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχεται, ότι έδωσε στους ψηφοφόρους του υποσχέσεις που δεν είναι σε θέση να τηρήσει».

Πάντως ο Βέμπερ θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανή η επίτευξη συμφωνίας.

Σουλτς: Πρέπει να γίνουν επενδύσεις και να φορολογηθούν αυτοί που πρέπει

ms.jpg

Αισιόδοξος για μια συμφωνία Ελλάδας δανειστών εμφανίζεται και ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) δηλώνει ότι η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, είναι απλά η προϋπόθεση για μια σειρά από βήματα που θα συμβάλουν στην «ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας».

Ο Μάρτιν Σουλτς θεωρεί ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη πρέπει να γίνουν επενδύσεις, οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το επενδυτικό πακέτο, που ψήφισαν πρόσφατα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους Έλληνες βουλευτές να εργαστούν,έτσι ώστε «να φορολογηθούν επιτέλους εκείνοι που είτε έχουν συμβάλει λίγο, είτε καθόλου στην αν��ιμετώπιση της κρίσης».

Δείτε επίσης:

Ύποπτη εμπλοκή βλέπει ο Τσίπρας-Ποιους κατηγορεί ο πρωθυπουργός-Στον αέρα πάλι η συμφωνία

Τι μας ξημερώνει; ΤΩΡΑ, οι Θεσμοί συγκρούονται μεταξύ τους για την Ελλάδα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top