Φώφη Γεννηματά: η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του κόμματος

Συγχαρητήρια της έδωσε ο Λοβέρδος και ο Κωνσταντινόπουλος

Φώφη Γεννηματά: η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του κόμματος

​Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η Φώφη Γεννηματά η οποία εξελέγη από τον πρώτο γύρο, αφού συγκέντρωσε το 53% των ψήφων αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ανδρέα Λοβέρδο με 25%, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος "τερμάτισε" τρίτος με ποσοστό 21%.

Είναι η πέμπτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του κόμματος, μετά τους: Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την κυρία Γεννηματά συνεχάρησαν τηλεφωνικώς τόσο ο απελθών πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος όσο και οι συνυποψήφιοί της Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ παρόντες θα είναι και οι κ.κ. Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος.

Η δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου: «Θα δώσουμε μαζί τη μάχη»

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι «η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον. Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν. Συγχαίρω τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου: «Συγχαρητήρια, Φώφη - Θα είμαι παρών»

«Ευχαριστώ τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου και για τη στήριξη στο κίνημά μας, σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας του.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους πολίτες που με στήριξαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξη τους ήταν καθαρά πολιτική και για μένα πολύ τιμητική.
Συγχαίρω τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της.
Συγχαίρω τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητ��κό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε.
Σε ό,τι με αφορά θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός. Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι μπροστά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top