Εμφύλιος στην κυβέρνηση: Ανοικτή σύγκρουση Ζωής-Πανούση & παρέμβαση Βούτση κατά της ΠτΒ!

«Μετατρέπεσαι σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος!» - Πρ. δημοσίευση: 21.22

Εμφύλιος στην κυβέρνηση: Ανοικτή σύγκρουση Ζωής-Πανούση & παρέμβαση Βούτση κατά της ΠτΒ!

Στην αντεπίθεση, αφήνοντας μάλιστα, έντονες αιχμές κατά του κ. Πανούση, πέρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα με τον ένστολο αστυνομικό που φέρεται να του ζητήθηκε ταυτότητα προκειμένου να εισέλθει στο κτήριο της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Βουλής κατηγορεί εμμέσως αλλά πολύ σαφώς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος» και σημειώνοντας ότι «ουδείς δι��αιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο», τον καλεί να περιοριστεί στον θεσμικό του ρόλο.

«Για πολλοστη φορά υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμοδίου Αν. Υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του» προσθέτει η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία φαίνεται πως ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τη φράση του κ. Πανούση πως «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον».

Η Πρόεδρος της Βουλής επικαλείται τη δήλωση του κ. Πανούση, ασκώντας του κριτική για το γεγονός ότι «αφενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή».

Η κα Κωνσταντοπούλου, στο μακροσκελές δελτίο Τύπου, τονίζει ότι η ίδια και η Βουλή «δεν μιλούν μέσω κύκλων» και ξεκαθαρίζει ότι «μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής», επισημαίνοντας ότι όσοι επιδιώκουν να εισέρχονται στη Βουλή χωρίς ταυτότητα «διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου: Ανακοίνωση.docx

Παρέμβαση Βούτση κατά της Κωνσταντοπούλου!

Παρέμβαση με την οποία «αδειάζει» την Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε, εξάλλου, ο Νίκος Βούτσης για το θέμα, δείχνοντας ότι το κλίμα στη κυβέρνηση είναι… στραβό για την Πρόεδρο της Βουλής.

«Είναι από κάθε άποψη άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών αφήνοντας αιχμές για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top