Κομισιόν: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για μια λύση»

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει την πρότασή της»

Κομισιόν: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για μια λύση»

​Την συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για μια λύση. Η πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια καλή βάση, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές είναι προσηλωμένες στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων», είπε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι ο κ. Γιούνκερ παρουσίασε ξεκάθαρα τις σχέσεις του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην Βαυαρία.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση των πραγμάτων δεν έχει αλλάξει και άφησε να εννοηθεί ότι οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, θα έχουν κάποια σημασία, μόνο εφόσον η ελληνική πλευρά καταθέσει νέες προτάσεις.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε ως «μια καλή βάση συζήτησης» την πρόταση που κατέθεσαν οι τρεις θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ πηγές της Επιτροπής αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν αν επαναλαμβάνονται σήμερα οι συζητήσεις των ελληνικών αρχών με εκπροσώπους των θεσμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top