Βερολίνο: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη

Δύο 24ωρα πριν τη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ- Ολάντ

Βερολίνο: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη

​Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει σήμερα Δευτέρα στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr. Ο Έλληνας υπουργός θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία, ωστόσο η συνάντηση των δύο υπουργών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα πραγματοποιηθεί δύο 24ωρα πριν την τριμερή συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ.

Η πίεση των δανειστών συνεχίζεται για να βρεθεί λύση το γρηγορότερο δυνατόν. Σόιμπλε και Βαρουφάκης ίσως επιχειρήσουν να γεφυρώσουν κατά κάποιο τρόπο το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και να διατηρήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι θα επέλθει συμφωνία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η συνάντηση των δύο Υπουργών Οικονομικών, θα προετοιμάσει «το έδαφος» για τη νέα συνάντηση κορυφής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που θα γίνει την Τετάρτη.

Ο κλοιός στενεύει για τη χώρα μας, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να εξοικονομηθούν τα χρήματα για το ΔΝΤ, αλλά και τα ποσά που απαιτούνται για μισθούς, συντάξεις και δαπάνες υγείας, ποσά που ξεπερνούν τα 5 δις ευρώ. Την ίδια ώρα, οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την αποπληρωμή χρεών φτάνουν τα 6 δις, μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοπο��ησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Την Κυριακή, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία, στο περιθώριο της συνόδου των G7.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top