Πιο απαισιόδοξος από ποτέ ο Χρυσόγονος: "Δεν βλέπω συμφωνία με τους εταίρους"

"Έπρεπε να είχε γίνει δημοψήφισμα.Κινδυνεύουμε από εξοντωτικά αντίποινα απ’την ΕΚΤ"

Πιο απαισιόδοξος από ποτέ ο Χρυσόγονος: "Δεν βλέπω συμφωνία με τους εταίρους"

​Δεν «βλέπει» συμφωνία στον ορίζοντα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Star, “Live U”, ο κ.Χρυσόγονος εμφανίστηκε απαισιόδοξος, έκανε λόγο για επιδείνωση του κλίματος, υποστήριξε ότι υπάρχει αδιαλλαξία από την πλευρά των εταίρων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, στην προκειμένη φάση των συζητήσεων, «η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής».

Σύμφωνα με τον κ.Χρυσόγονο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, πρέπει σίγουρα να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, διαφορετικά τα αντίποινα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι εξοντωτικά.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, που ελπίζω να υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή, ελπίζω να υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της επόμενης ημέρας», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι θα επικρατήσει τελικά το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας, το οποίο είναι σχέδιο για την επόμενη μέρα και όχι και για την μεθεπόμενη μέρα.

«Μια αποτυχημένη απόπειρα ρήξης μπορεί να μας οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση, όσον αφορά στη “μνημονιακή υποτέλεια” της χώρας» προειδοποίησε.

Σχετικά με σενάρια επιστροφής στην δραχμή, ο ευρωβουλευτής απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι μια χώρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα χωρίς συναλλαγματικά διαθέσιμα.

Ο κ.Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μην πληρώσει η χώρα τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, λέγοντας πως ακόμη και αν καταφέρει να βρει τα χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της στις αρχές του επόμενου μήνα, δεν αρκούν τα λεφτά για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε επ' αόριστον.

«Ελπίζω να υπάρ��ει σχέδιο και στήριξη από το εξωτερικό ... Αν δεν υπάρχει, τότε το ενδεχόμενο ρήξης δεν θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για την χώρα», είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός για την επόμενη ημέρα, αφού δει τον κατάλογο των απαιτήσεων των δανειστών.

Στο ερώτημα σχετικά με το ποιος ή τι φταίει που οδηγήθηκε η χώρα σε αυτή την κατάσταση και σε αυτό το σημείο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους δανειστές και στην ακραία αδιαλλαξία τους, επισημαίνοντας ωστόσο,ότι όλοι γνώριζαν πως υπήρχε ρίσκο πριν τις εκλογές.

«Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη από το 2010. Δεν ξέρω αν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης του κινδύνου και ποιο είναι αυτό… Ελπίζω ακόμη και αν υπάρξει προσωρινή παύση πληρωμών προς το ΔΝΤ, να υπάρξει σχέδιο, πάντως δεν θα είναι εύκολη ημέρα...» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top