Μετά το σάλο, αποσύρθηκε η ιδέα: «Όχι» Στρατούλη στο σπάσιμο ομολόγων

«Η κυβέρνηση εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά»

Μετά το σάλο, αποσύρθηκε η ιδέα: «Όχι» Στρατούλη στο σπάσιμο ομολόγων
Τέλος στα σενάρια για «σπάσιμο» ομολόγου του ΕΤΕΑ​ προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου βάζει ο Δημήτρης Στρατούλης μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ασφάλισης επισημαίνει ότι η εισήγηση του δ.σ. του ΕΤΕΑ «αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόηση ��ου και τη σύμφωνη γνώμη του γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του Διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά».

Συνεχίζοντας, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι το υπουργείο «συμβάλλει άμεσα στην αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ, που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό κούρεμα κατά 53% των αποθεματικών του από την κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012 και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον», ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση «εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις όχι μόνο θα καταβάλλονται κανονικά, που είναι το αυτονόητο, αλλά και χωρίς τις σφαγιαστικές μειώσεις, που θα γίνονταν εάν εφαρμόζαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος , που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ο υπουργός εξαπολύει επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων», ενώ υποστηρίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτήσει «για τη κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων τα χρόνια του μνημονίου».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top