Ντράγκι: Στα 110 δις ευρώ φθάνει η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα

«Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης το τι θα γίνει με τον ELA στο μέλλον »

Στα 110 δισ. ευρώ φτάνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι, στην μετά εμποδίων λόγω… εισόδου διαδηλωτών σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ντράγκι για τη χρήση του μηχανισμού έκτακτης στήριξης της ρευστότητας (ELA), τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών, ενώ επισήμανε ότι τα όρια της χρήσης του προγράμματος για τις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται στα «χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ στο μέλλον «η ΕΚΤ θα επεκτείνει τον ELA όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και παρέχουν τα κατάλληλα ενέχυρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε επίσης ο επικεφαλής της ΕΚΤ, η οικονομία της Ευρωζώνης δείχνει σημάδια ανάκαμψης η οποία αναμένεται σταδιακά να διευρυνθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top