Τον Ιούνιο και πάλι στη Μόσχα ο Α. Τσίπρας

Θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Τον Ιούνιο και πάλι στη Μόσχα ο Α. Τσίπρας

​«Πολύ θετικές» χαρακτήρισε τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ν. Πεσκόφ, τονίζοντας ότι διαμορφώθηκ��ν πολλά επίπεδα συνεργασίας και συμφωνήθηκε ότι υπάρχουν κοινά σχέδια προς υλοποίηση.

Μάλιστα το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί και πάλι στη Μόσχα τον Ιούνιο και θα είναι κεντρικός, τιμώμενος ξένος ηγέτης στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια περιφρονούσαν συστηματικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους και οι Έλληνες.

Τότε, συμπληρώνεται και το δίμηνο προετοιμασίας που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για την ίδρυση των μεικτών ελληνορωσικών εταιρειών μεταποίησης που θα επιτρέψουν την παράκαμψη του εμπάργκο και την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Ρωσία.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, το δίμηνο αυτό, Ρώσοι επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε κτηνοτροφικές μονάδες, εταιρείες γαλακτοκομικών και ιχθυοκαλλιέργειες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ουγγαρία και θα συνεχιστούν, όσο διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων που θα επανεισάγονται στη ρωσική αγορά από τις χώρες αυτές.

Επίσης, δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Κομερσάντ αναφέρει ότι πέντε χώρες, που έχουν συνεργαστεί με τη Gazprom, είναι έτοιμες να ενταχθούν στο σχέδιο του «Turkish Stream», που χθες συμφωνήθηκε να επεκταθεί και στο ελληνικό έδαφος.

Οι χώρες αυτές είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, που θα αποτελεί ουσιαστικά την «πύλη εισόδου» του ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, η FYROM, η Σερβία και η Ουγγαρία.

Η Κομερσάντ υποστηρίζει μάλιστα ότι «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη προσπαθεί να βρει τρόπους να μπλοκάρει το σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου δεν είναι επιθυμητή για την ΕΕ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top