Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα «πιάνει» η εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο

«Έσκασαν» και οι πρώτες εσωκομματικές αντιδράσεις: Που διαφωνεί ο Παπαδημούλης

Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα «πιάνει» η εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο

Από την περίοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2009 και μέχρι το τέλος της προηγούμενης κυβέρνησης θα είναι το διάστημα που θα ερευνήσει η εξεταστική για το Μνημόνιο που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ.

Η πρόταση «πιάνει» τέσσερις κρίσιμες περιόδους: Η πρώτη περίοδος αφορά στο διάστημα Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση), η δεύτερη περίοδος αφορά στο διάστημα Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση, η τρίτη περίοδος θα αφορά στο διάστημα Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, δηλαδή το PSI, και η τέταρτη περίοδος το διάστημα από τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών, ενώ δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, αν και θα «φωτογραφίζονται».

«Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Πάντως, ήδη «έσκασαν» και οι πρώτες εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Δήμητρη Παπδημούλη να ζητά να ερευνηθεί και η προηγούμενη περίοδος.

papadim.jpg
«Η εξεταστική επιτροπή να ψάξει όχι μόνο την υπογραφή των Μνημονίων, αλλά και την "ρίζα". Πως φτάσαμε εκεί: Εξοπλισμοί, "2004", πάρτι δαπανών... Η δεκαετία 2000-2009, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη δημοσιονομική ασωτία, τα σκάνδαλα, τα ελλείμματα κ την "δημιουργική λογιστική", διευκόλυνε τα Μνημόνια» έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top