Ετοιμάζονται για Βερολίνο Τσίπρας και Κοτζιάς!

Πώς σχολιάζει η γερμανική κυβέρνηση τις επικείμενες συναντήσεις

Ετοιμάζονται για Βερολίνο Τσίπρας και Κοτζιάς!

​Τις βαλίτσες τους για Βερολίνο φτιάχνουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς: την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ, μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα δει τον Γερμανό ομόλογό του!

«Στόχος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού τη Δευτέρα στο Βερολίνο είναι μια σε βάθος συζήτηση για το συνολικό ζήτημα του ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια πoυ σκέφτεται να προτείνει η ελληνική πλευρά. Η καγκελάριος δεν αναμένει ωστόσο ένα ολοκληρωμένο, συγκεκριμένο σχέδιο», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Βίρτς.

Παράλληλα, η ίδια τόνισε πως η βάση για τις όποιες ενέργειες από γερμανικής πλευράς είναι η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία προβλέπει ότι τα χρήματα από την τελευταία δόση θα εκταμιευθούν μόνο εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε αναφερθεί στην επίσκεψη Κοτζιά, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Αν και ο κ. Σέφερ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για την ατζέντα των συνομιλιών, τόνισε πως οι δύο υπουργοί βρίσκονται ήδη σε στενή επικοινωνία και στόχος των προσπαθειών είναι να μην αποκτούν διμερή διάσταση ζητήματα που αφορούν συνολικά την Ευρωζώνη. Σε ό,τι αφορά το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, ο εκπρόσωπος απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν το θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top