Ράις: Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η 6η αξιολόγηση

Ίβα Πέτροβα: Μια «σκληροπυρηνική» επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα

Ράις: Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η 6η αξιολόγηση

«Δεν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας. Οι πληρωμές γίνονται κανονικά και πιστεύουμε ότι έτσι θα συνεχίσουν και στο μέλλον» δήλωσε από την Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου ο Τζέρι Ράις.

Ο εκπρόσωπος του ταμείου σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι ευέλικτο για να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά υπογράμμισε πως «πρέπει πάση θυσἰα να ολοκληρωθεί η έκτη αξιολόγηση του προγράμματος».

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει, το χρονοδιάγραμμα και οι στόχοι του ΔΝΤ διευκρινίζονται αναλυτικά στις επιστολές που κατά καιρούς έχουν σταλεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, oι συζητήσεις στις Βρυξέλλες έχουν πλέον τελειώσει και θα επανεκκινήσουν όταν ολοκληρώσουν την δουλειά τους και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ σήμερα ενέκρινε το πόσο των 17,5 δισ. δολλαρίων για την Ουκρανία και όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Ράις δέχθηκε ερωτήσεις συγκριτικά με το ελληνικό πρόγραμμα. Το Ταμείο, φυσικά, αποφεύγει να απαντήσει και αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση ως διαφορετική.

Ίβα Πέτροβα: Μια «σκληροπυρηνική» επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα

Νέο επικεφαλής αποκτά η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, τον οργανισμό θα εκπροσωπεί η Ίβα Πέτροβα, η οποία είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ, και όχι ο Ρισί Γκογιάλ, ο οποίος θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το ταμείο και να παρίσταται στις συζητήσεις των Βρυξελλών.

Αν και είναι εδώ και αρκετό καιρό στο τιμ του ΔΝΤ για την Ελλάδα, λίγα είναι γνωστά για την δυναμική Βουλγάρα του ΔΝΤ, η οποία πάντως φέρεται να είναι σ��ληροπυρηνική και να έχει δημιουργήσει αρκετές αντιπάθειες με τις θέσεις της κατά της Ελλάδας.

Ίσως η σκληρή στάση που συνήθως κρατά απέναντι στη χώρα μας εν μέρει να οφείλεται και στο σοκ που είχε βιώσει τον Απρίλιο του 2013 όταν το 38χρονο στέλεχος της τρόικας Τζιοβάνι Καλεγκάρι υπέστη μπροστά στα μάτια της σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο (επέζησε μετά από νοσηλεία στην εντατική) μέσα στο υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top