Κουτσούμπας: Εμείς λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

"Διαφημιστική απάτη, η σκληρή διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ"

Κουτσούμπας: Εμείς λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τις θέσεις του ΚΚΕ μίλησε, το πρωί της Πέμπτης, ο γγ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ, κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν» δήλωσε ο κ.Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει και το 2012 επί κυβερνήσεως ΝΔ και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει επί της αρχής την πρόταση νόμου.

«Απομένει να δούμε τώρα τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στη κυβέρνηση και αν εννοούσε όλα αυτά που έλεγε όχι μόνο προεκλογικά αλλά και τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ.Κουτσούμπας, μιλώντας στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ.Κουτσούμπας κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει την πρόταση στην ολομέλεια της βουλής, προκειμένου να τοποθετηθούν οι βουλευτές κατ΄άρθρο.

Στο ερώτημα αν η κατάργηση του μνημονίου θα επέφερε ρήξη με την Ε.Ε και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη, ο κ.Κουτσούμπας απάντησε ξεκάθαρα ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η ρήξη με την Ε.Ε, αφού η παραμονή μας σε αυτήν δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Ο γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει» με τις λέξεις, αφού αποκαλεί την τρόικα, θεσμούς χωρίς στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα.

Χαρακτήρισε “διαφημιστική απάτη” την σκληρή διαπραγμάτευση που ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως έκανε στο Eurogroup.

«Η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος, π.χ. τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και την κερδοφορία του, καθώς και τους δανειστές» πρόσθεσε.

Ο κ.Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί την ίδια πολιτική που ακολουθούσε και η κυβέρνηση της ΝΔ, εναλλάσσοντας το εμπόριο της ελπίδας με το εμπόριο του φόβου.

Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή το ΚΚΕ διοργανώνει στο Σύνταγμα συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους και έχει βγάλει και σχετικό σποτ με έντονη γεύση από ελληνικό κινηματογράφο, το οποίο έχει ήδη συζητηθεί.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top