Ενστάσεις από Λαγκάρντ: Πλήρης αλλά χωρίς σαφείς διαβεβαιώσεις η ελληνική λίστα

«Μη επαρκής για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος»!

«Ναι μεν, αλλά» λέει η Κριστίν Λαγκάρντ αναφορικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, για την οποία το Eurogroup άναψε «πράσινο φως».
Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η πρόεδρος του ΔΝΤ σημειώνει ό��ι η ελληνική λίστα «ήταν πλήρης αλλά όχι πολύ σαφής» για τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να προβεί η Αθήνα.
«Το σχέδιο μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης είναι επαρκές για να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας στην χώρα, ωστόσο στερείται αναγκαίων λεπτομερειών» σημειώνει χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ωστόσο δίνει το… ελαφρυντικό ότι πρόκειται για νεοσύστατη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την ίδια, «σε ορισμένα σημεία όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, είναι ενθαρρυντικά τα όσα αναφέρουν οι ελληνικές αρχές».
Σε άλλα σημεία όμως, συμπεριλαμβανομένων και των πιο σημαντικών, η Λαγκάρντ επισημαίνει ότι η επιστολή δεν περιέχει σαφείς διαβεβαιώσεις για το πως η κυβέρνηση προτίθεται «να πραγματοποιήσει τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις».
Μεταξύ των σημείων όπου η Λαγκάρντ καταγράφει ανησυχία είναι οι συντάξεις, ο ΦΠΑ, οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι συμφωνημένες πολιτικές για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
«Αντιμετωπίζουμε τις συγκριμένες δεσμεύσεις ως πολύ σημαντικές για την ικανότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος του Ταμείου. Οι πολιτικοί παράμετροι, τις οποίες μας παραθέτει η κυβέρνηση σε αυτή την επιστολή, από μό��οι τους δεν είναι επαρκείς για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος» καταλήγει η Λαγκάρντ.
Δείτε εδώ την επιστολή της Λαγκαρντ στον Ντάισελμπλουμ: LAGARDE LETTER .pdf
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top