Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αυτή την πίεση από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών»

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup

​Την αισιοδοξία του ότι σήμερα θα υπάρξει μια θετική έκβαση στο κρίσιμο Eurogroup, όπου θα συζητηθεί αν θα εγκριθεί ή όχι το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την εξέλιξη του σημερινού Eurogroup. Σε κάθε περίπτωση η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχει λάβει», είπε ο κ. Σακελλαρίδη, ενώ παραδέχθηκε ότι σήμερα η πορεία της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν θα είναι περίπατος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε όμως και στην τρόικα, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα εποπτεύει το αν τηρούνται οι όροι της δανειακής σύμβασης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την πίεση που ασκείται από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών που θέλει να συζητεί με την ελληνική κυβέρνηση και να της επιβάλλει πολιτικές. Αυτό είναι ένα ζήτημα πολιτικής ουσίας. Στόχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να συζητεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να έχουμε συνομιλητή το Eurogroup και όλους τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι τους απεσταλμένους τους», τόνισε.

Τέλος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανέλαβε τις δηλώσεις το�� πρωθυπουργού ότι σήμερα θα φανεί ποιος θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση.

«Προχωράμε με διάλογο, για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει το κείμενο να γίνει αποδεκτό και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από τις άλλες κυβερνήσεις. Επειδή οι ώρες είναι αρκετά σημαντικές, ο καθένας κρίνεται από την τ��ποθέτηση του για το αν θέλει να βρεθεί ή όχι μία λύση για την Ελλάδα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top