ΠΑΣΟΚ εναντίον Ποταμίου για ΚΕΠ: Δική μας η ιδέα και υλοποίηση!

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας» αναφέρει άτυπο ενημερωτικό σημείωμα

ΠΑΣΟΚ εναντίον Ποταμίου για ΚΕΠ: Δική μας η ιδέα και υλοποίηση!
Επίθεση στο Ποτάμι και τον καλύτερο δημόσιο υπάλληλο εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ , ενοχλημένο που ο επικεφαλής του Επικρατείας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης πιστώνεται τη δημιουργία των ΚΕΠ.

Σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι τα ΚΕΠ ήταν ιδέα που υλοποιήθηκε από στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Σταύρος Μπένος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, η Βάσω Παπανδρέου κλπ.

«Η έλλειψη έτερης σοβαρής πολιτικής αναφοράς εντός του Ποταμιού, φαίνεται ότι τους οδήγησε να χαρακτηρίσουν τον καλύτερο Δημόσιο Υπάλληλο και ως εμπνευστή των ΚΕΠ!» αναφέρει -μεταξύ άλλων- το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, «για την αποκατάσταση της αλήθειας» υπενθυμίζει ότι ο Σταύρος Μπένος έχει διηγηθεί πως γεννήθηκε η ιδέα των ΚΕΠ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή: «Η ιδέα γεννήθηκε σε ένα σπουδαίο διεθνές συνέδριο, που έγινε το Δεκέμβριο του 1998 στους Δελφούς με θέμα "Η Ποιότητα στη Δημόσια Διοίκηση", όπου συμμετείχαν πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, ειδικοί στη λειτουργία του κράτους από όλο τον κόσμο. Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου αυτού ήταν: "Πρώτα ο Πολίτης". Η πρώτη εφαρμογή έγινε στο Αιγαίο, την περίοδο που ήμουν υπουργός Αιγαίου με το πρόγραμμα "Αστερίας". Αργότερα το πρόγραμμα τέθηκε υπό την ηγεσία του ΥΠΕΣΔΔΑ με την οριστική μορφή των ΚΕΠ». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top