​ΔΝΤ σε Ελλάδα: "Δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα αλλά οι χώρες"

Εκφράζουν την προσδοκία ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει προσαρμογή

Σαφές μήνυμα ότι όποιος και αν βρίσκεται στην εξουσία στην Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αξιοποιήσει το δίχτυ ασφαλείας που θα προσφέρει η προληπτική γραμμή πίστωσης και να ολοκληρώσει τη διαδικασία προσαρμογής της οικονομίας, εκπέμπουν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σχεδιασμός του Ταμείου είναι να μετεξελιχθεί το σημερινό πρόγραμμα «από όχημα άμεσης χρηματοδότησης, σε όχημα που παρέχει εμπιστοσύνη» σε αγορές και επενδυτές, έτσι ώστε η Ελλάδα να μη χρειάζεται να χρησιμοποιεί τα κεφάλαια που έχουν δεσμευτεί για τις ανάγκες της, παρά μόνον αν προκύψει ανάγκη αναφέρει. Αποφεύγουν να σχολιάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «δεν μας ��νδιαφέρουν κόμματα, αλλά χώρες», αν και ιδιωτικά εκφράζουν την προσδοκία ότι παρά τις προεκλογικές υπερβολές περί παροχών, τελικά, θα υπάρξει προσαρμογή στην πραγματικότητα.

Ουάσιγκτον, Δ. Σουλτογιάννης

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top