Ε. Βενιζέλος: «Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα»

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ»

Ε. Βενιζέλος: «Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα»

​«Θλιβερό συμβάν» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στεναχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο», είπε ο κ. Βενιζέλος στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" και πρόσθεσε: «οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων φέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Βλέπουμε πως φέρονται ο κ. Σημίτης, o κ. Καραμανλής».

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Γ. Παπανδρέου ότι δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις του, τόνισε ότι τα έλαβαν όλα υπόψιν και ανταποκρίθηκαν στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε ότι η θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ δέχεται ένα πλήγμα γιατί υπάρχει απόπειρα διάσπασης. Θα το ξεπεράσει», είπε με νόημα ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι όσοι ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στο νέο του κόμμα, είναι μια μικρή, κλειστή ομάδα που πάντα ήταν μαζί του και όχι η πλειοψηφία των στελεχών που είναι στρατευμένα στο ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στα σενάρια που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου «ρυθμιστή» των επερχόμενων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Κόψτε κάτι σ’ αυτό, ο Γ. Παπανδρέου θα είναι ρυθμιστής... ρυθμιστής θα είναι ο λαός».

«Το ζήτημα των εκλογών δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου αλλά το μεγάλο θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί, αν την απάντηση τη δίνει η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το καθοριστικό γιατί δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αναγκαστικά πάμε σε συνεργασίες. Δεν υπάρχουν επαναληπτικές εκλογές. Έχουμε τεράστια θέματα μπροστά μας και δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Θα ήταν καταστροφικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε μάλιστα ότι στόχος είναι το κόμμα του να βγει τρίτη δύναμη και να παίξει ρόλο εγγυητή της συνεργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top