ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Star: Plan… C αν δεν προσεγγίσει στις πρώτες δύο ψηφοφορίες τους 180 ο Δήμας

Και στο «βάθος» Κουβέλης αν αποσυρθεί ο πρώην Επίτροπος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Star: Plan… C  αν δεν προσεγγίσει στις πρώτες δύο ψηφοφορίες τους  180 ο Δήμας

Plan… C είναι πιθανό να έχει στα συρτάρια της για την τρίτη ψηφοφορία η κυβέρνηση, αν δεν προσεγγίσει στις πρώτες δύο τους 180 βουλευτές ο Σταύρος Δήμας, αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star Νίκος Χατζηνικολάου, οι ψήφοι 180 βουλευτών δεν δείχνουν να συγκεντρώνονται αυτή τη στιγμή, αλλά απομένει μεγάλος πολιτικός χρόνος μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου και την τρίτη ψηφοφορία (η οποία είναι ουσιαστικά η μοναδική στην οποία μπορεί να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία, καθώς στις πρώτες δύο χρειάζεται ο μάλλον ανέφικτος ούτως ή άλλως αριθμός των 200 βουλευτών).

Όπως επίσης ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου, μέσα σε αυτό το διάστημα μπορούν να συμβούν τα πάντα, παρότι ακούστηκαν ήδη τα πρώτα «όχι». Ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά τις πρώτες δύο ψηφοφορίες, εφόσον δεν «περπατήσει» η υποψηφιότητα του πρώην Επιτρόπου της Ελλάδας στη ΕΕ, να είναι ο ίδιος ο κ. Δήμας που θα αποσυρθεί από την «κούρσα» εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, με δεδομένο το ήθος και την αξιοπρέπειά του σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία του.

Όπως πρόσθεσε ο Ν. Χατζηνικολάου, σε αυτή την περίπτωση συνεπώς, είναι πιθανό να υπάρξει υποψηφιότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης, ο οποίος αν μη τι άλλο θα συγκεντρώσει τις ψήφους νυν και πρώην βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και θα έχει ισχυρές πιθανότητες να προσεγγίσει τον «μαγικό αριθμό» των 180.

Είναι πιθανό δηλαδή βουλευτές όπως η κ. Φουντά και ο κ. Τσούκαλης, οι οποίοι δήλωσαν σήμερα ότι δεν ψηφίζουν τον κ. Δήμα, να επανεξετάσουν τη στάση τους εάν στην τρίτη ψηφοφορία υποψήφιος θα είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Πάντως στο παρελθόν δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά πρωτοφανείς είναι και οι σημερινές συνθήκες…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top