Φ. Κουβέλης: «Δεν βλέπω συμφωνία με τους δανειστές»

«Δύσκολο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής ΠτΔ μέσα στον Δεκέμβριο»

​Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Σχολιάζοντας κάποια σενάρια που κυκλοφορούν και θέλουν τις διαδικασίες για την εκλογ�� του προέδρου της Δημοκρατίας να ξεκινούν ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο, ο κ. Κουβέλης είπε:

«Το μέσα Δεκεμβρίου μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο διότι μια παρέκταση της ημερομηνίας εκτιμώ ότι βρίσκεται έξω από τη συνταγματική ανοχή. Βέβαια δεν μπορώ τίποτε να αποκλείσω. Έχει σχέση πάντοτε με το τι αναμένει η κυβέρνηση από το Eurogroup».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Κουβέλης είπε:

«Δεν βλέπω την ύπαρξη συμφωνίας. Εκτιμώ ότι οι δανειστές μας επιμένουν στη σκληρή γραμμή, γι’ αυτό είπα ότι θα πρέπει να πάμε όλοι μαζί, με μία Εθνική συνεννόηση για το χρέος με ότι αυτό συνεπάγεται σ��ον βαθμό που παραμένει αρρύθμιστο, σε βάρος των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας. Εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει μια συμφωνία. Αν το περιεχόμενό της θα είναι νέα επαχθή μέτρα, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «μια νέα συμφωνία η οποία, ανεξάρτητα από το πώς θα ονομάζεται, περιέχει νέα μέτρα, αυτομάτως θα σημάνει περαιτέρω αποδυνάμωμα της κυβέρνησης και δη της Νέας Δημοκρατίας», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι δύσκολο να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς δεν πιστεύει ότι θα βρεθεί ο αριθμός των 180.

Προέβλεψε τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει την πολυπόθητη αυτονομία, αν γίνουν εκλογές τον Μάρτιο.

«Ούτως η άλλως, φαίνεται ότι η πολυπόθυτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδυναμία, δεν προκύπτει. Δεν έχει περιβάλλοντα συμμαχικό χώρο και εκτιμώ ότι τα πράγματα θα έχουν εξελίξεις, ίσως μέχρι στιγμής και απρόβλεπτες. Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, αλλά τη μεγάλη συμμαχία δεν θα τη δούμε στην Ελλάδα», είπε και επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ από την ώρα που δεν επισφραγίζεται η πολιτική συναίνεση δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top