«Θα απολυθούν,χωρίς να επιστρέψουν μισθούς,όσοι μπήκαν παράνομα στους ΟΤΑ»

Νέα επίθεση στους δημάρχους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Θα απολυθούν,χωρίς να επιστρέψουν μισθούς,όσοι μπήκαν παράνομα στους ΟΤΑ»

​Όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους δήμους θα απολυθούν. Αυτό τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε ωστόσο πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο η απομάκρυνση ενός υπάλληλου να μην συνοδεύεται και με την επιστροφή των αποδοχών που έλαβε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο υπουργός εξαπέλυσε νέα επίθεση στους Δημάρχους που αντιδρούν στους επανελέγχους, τονίζοντας ότι το κάνουν γιατί υποψιάζονται ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Δήμου Δραπετσώνας μετά και τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος για παράνομες νομιμοποιήσεις, ο υπουργός τόνισε πως «ερευνώνται οι ευθύνες του δημοτικού συμβουλίου» και πως «η ζημιά από τις μονιμοποιήσεις φτάνει μόνο στο δήμο αυτό στα 2 εκατ. ευρώ».

«Οι 45.000 που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου είναι τα κορόιδα;» διερωτήθηκε. «Υπάρχει και ευθύνη του υπαλλήλου... Το ΑΣΕΠ πιστεύω ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη ΝΔ και θίγουμε και εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΝΔ... Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων, αλλά εφαρμογής του νόμου».

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη». «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο. Ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι. Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση (για το μισθολόγιο) στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις» διευκρίνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πάντως πως με την υφυπουργό (του) κ. Χριστοφιλοπούλου έχει εξαιρετική συνεργασία .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top