Σαμαράς: Η χώρα δεν χρειάζεται νέο αναγκαστικό δανεισμό.

Επιτίθεται σφοδρά στον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του

​«Αποδείχθηκε ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο αναγκαστικό δανεισμό. Κι ότι μπορεί να τα καταφέ��ει και χωρίς τα υπόλοιπα από τα χρήματα, που προβλέπονταν να πάρει από το τωρινό Μνημόνιο» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και προσθέτει: «Κρατάμε τη χώρα σταθερή στο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή για να διαπραγματευτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων».

Το δίλημμα, όπως λέει, είναι ανάμεσα σε δύο δρόμους: «Από τη μία, η σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση, εξόδου που ήδη αρχίζει.. Κι από την άλλη, η απότομη επιστροφή σε κρίση, χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε και ήδη ξεπερνάμε. Ο λαός υπέφερε και υποφέρει, συχνά οργίστηκε, αλλά θέλει σταθερότητα, ομαλότητα και προοπτική. Ξέρει ότι ήμασταν στο πάτο και τώρα βγαίνουμε. Γι’ αυτό, ά��λωστε και δεν ανταποκρίνεται πια στις εκκλήσεις για επαναστατική γυμναστική.

Όλοι ξέρουν ότι η αντιπολίτευση δεν έχει πρόγραμμα, δεν προτείνει τίποτε.

Κι όλοι καταλαβαίνουν ότι οι ακατάσχετες υποσχέσεις για "παροχές" είναι κίβδηλες και επικίνδυνες. Τα πλήρωσε αυτά ο λαός πολύ ακριβά. Και πολύ πρόσφατα… Ενώ η σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη, θα δώσει πολύ περισσότερα στον καθένα και ασφάλεια σε όλους. Σίγουρα και χωρίς ψέματα και θεατρινισμούς…».

Τονίζει πως «για να πάμε καλά από δω και μπρός, για να αποτρέψουμε νέα υποτροπή της κρίσης, πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας οδήγησαν στην κρίση. Αν επιστρέψουμε ξανά σε ελλείμματα είμαστε χαμένοι!

Αν αρχίσουν τα "δώστα όλα" και "λεφτά υπάρχουν" κι "όλα τζάμπα" και "πάρε κόσμε", τότε θα επιστρέψουμε σε χειρότερα: Νέα μνημόνια με ακόμα πιο σκληρούς όρους. Κι αυτό δεν το αντέχει ο κόσμος…Ο λαϊκισμός έκανε μεγάλο κακό στη χώρα. Αν τον αφήσουμε να κάνει κι άλλο κακό, τώρα που πάμε να ξεφύγουμε οριστικά, θα ξανακυλήσουμε πολύ χειρότερα από πριν».

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως με την πολιτική που δηλώνει πως θα ακολουθήσει, η χώρα θα επιστρέψει στα μνημόνια.

Εμφανίζεται αιχμηρός με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, ένα πρόγραμμα το οποίο το χαρακτηρίζει «λίστα γάμου», λέγοντας: «Το πρόγραμμά τους πριν προλάβουμε να το απαντήσουμε εμείς, το έκαναν "φύλλο και φτερό" οι δικοί τους. Απέδειξαν ότι δεν είναι πρόγραμμα είναι… "λίστα γάμου": τι θέλετε παιδιά να σας πάρουμε δώρο!

Οι ίδιοι οι δικοί τους απέδειξαν ότι τα έξοδα που κοστολόγησαν θα ήταν πολύ υψηλότερα στην πραγματικότητα, ενώ τα έσοδα που περιμένουν είναι …"ευσεβείς πόθοι"! Δεν θα βρουν τίποτε! Ποιος θα τους δανείσει; Και τι όρους θα τους θέσει;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top