Νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για καταπολέμηση της ανεργίας

Για νέους ηλικίας 25-29 ετών

Νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για καταπολέμηση της ανεργίας

Ένα νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Αφορά 38.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους από 25 έως 29 ετών με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

Στο ρεπορτάζ του Star, η Δήμητρα που είναι 25 ετών δηλώνει ότι αν και έχει τελειώσει λογιστική, δεν εργάστηκε ποτέ πάνω στο αντικείμενο της, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια είναι άνεργη. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει τα χαρτιά της για να καταφέρει να πάρει μια από τις 38 .000 θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα voucher 2014 θα δώσει τη δυνατότητα σε άνεργους νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την επαγγελματική τους κατάρτιση με αμοιβή. Oι 15.000 απευθύνονται σε αποφοιτους Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ ενώ οι 23.000 σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 100 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 420 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις. Η συνολική διάρκεια του δεν θα υπερβεί τους 6 μήνες. Ενώ για το διάστημα αυτό, η αμοιβή ενός αποφοίτου ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα είναι 600 ευρώ για τη θεωρητική εκπαίδευση και 1.280 ευρώ για την πρακτική.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 136 εκ. ευρώ. Ενώ πληροφορίες για τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.voucher.gov.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top