Τσίπρας από τα Γιάννενα: πράξη ταπείνωσης τα ψίχουλα από το πλεόνασμα

Κεδίκογλου: «επιλέγει το δρόμο του ξεπερασμένου πολιτικάντη»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα, όπου μίλησε σήμερα το βράδυ σε αίθουσα ξενοδοχείου.

«Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ��ρόσθεσε για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος:

«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας:

Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.

Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι είναι μια πράξη «που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του».

Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη δυο- τρία κατοστάρικα;

Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;.

Πώς μεταχειρίζεται τους ένστολους, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση;

Πώς αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θέση του κ. Τσίπρα απαιτεί να είναι σοβαρός. Όμως, αυτός επιλέγει συνειδητά το δρόμο του ξεπερασμένου πολιτικάντη.Μίζεροι συλλογισμοί, μίζερα λόγια, μίζερη στάση.Εκφράζει πλέον την "επανάσταση" της μιζέριας».


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top