Ανοίγει η κάνουλα: 700 εκ. ευρώ για «αδικίες» και ευπαθείς ομάδες

«Θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα» εκτιμά παράγοντας του ΥΠΟΙΚ

Πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 1 δισ. ευρώ βλέπει ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος επεσήμανε ότι τα οικονομικά των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων πάνε πολύ καλύτερα.

Έτσι, η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 είναι εξασφαλισμένη, όπως ξεκαθάρισε χθες και ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2015-2016 θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από την αναδιάρθρωση του Δημοσίου.

«Αμβλύνονται οι διαφορές με την τρόικα» ανέφερε το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο των ανακοινώσεων για τη διανομή των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι θεωρεί πιθανή τη συμφωνία με την τρόικα χωρίς νέα μέτρα.

Σε περίπτωση που οι προβλέψεις για πλεόνασμα άνω του 1 δισ. επαληθευτούν, τότε η υπόσχεση που έχει δώσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός για επιστροφή του 70% στα θύματα της κρίσης, σημαίνει ότι θα διατεθούν τους επόμενους μήνες 700 εκ. ευρώ στις ευπαθείς ομάδες αλλά και για επανόρθωση αδικιών…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top