Αξέχαστα θα μείνουν αυτά τα Χριστούγεννα για 3.708 υπάλληλους στους Δήμους:Φεύγουν με εθελούσια

Eπιστολή-βόμβα Γρηγοράκου - Έξαλλος ο Μπαλασόπουλος

Αξέχαστα θα μείνουν αυτά τα Χριστούγεννα για 3.708 υπάλληλους στους Δήμους:Φεύγουν με εθελούσια

​Επιστολή-ΒΟΜΒΑ απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος προς τους δήμους της χώρας, παραμονές Χριστουγέννων …

Με την επιστολή, ενημερώνει τους δήμους πως θα πρέπει να ενταχθούν στην διαδημοτική κινητικότητα, τονίζοντας μάλιστα τον αριθμό των υπαλλήλων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία.

Όπως σημειώνει ο κ. Γρηγοράκος, η σχετική μελέτη για τη διαδημοτική κινητικότητα εκπονήθηκε στα πλαίσια όσων έχουν αναγγελθεί από το υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ. Δηλαδή περιλαμβάνονται μόνο διαδημοτικές μετακινήσεις, αρχίζοντας από τις εθελούσιες και αφορούν 3.708 υπαλλήλους.

Όπως διευκρινίζεται «ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται».

Για τη μελέτη, όσον αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του Ιουνίου 2013 και όσον αφορά στους πληθυσμούς των δήμων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού του 2011. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους δήμους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου 2013 στους δήμους απασχολούνται 93.973 υπάλληλοι. Από αυτούς, 66.821 υ��άλληλοι είναι δημοσίου δικαίου και ΙΔΑΧ, 12.363 είναι έκτακτο προσωπικό, 10.110 είναι το τακτικό προσωπικό των ΝΠΔΔ, 4.679 είναι το έκτακτο προσωπικό στα ΝΠΔΔ, ενώ δεν περιλαμβάνεται το προσωπικό στα ΝΠΙΔ.

Η κινητικότητα αφορά το μόνιμο προσωπικό και το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Επιπλέον στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη είναι η ευρωστία των δήμων, το κόστος μισθοδοσίας του δήμου σε σχέση με τα έσοδά του, το κόστος μισθοδοσίας του δήμου ανά κάτοικο και η ιδιαιτερότητα του κάθε δήμου.

Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί ο Γ. Καμίνης για τη διαδημοτική κινητικότητα

Πάντως ήδη άρχισαν να διατυπώνονται αντιδράσεις από την πλευρά των δήμων, με πρώτο το δήμο της πρωτεύουσας. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συγκάλεσε σήμερα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, καθώς η δημοτική αρχή διατηρεί έντονες επιφυλάξεις όσον αφορά στην πρόβλεψη του υπουργείου να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 670 υπάλληλοι.

Τι είπε ο Μπαλασόπουλος στο STAR

«Αν προχωρήσουν θα μας βλέπουν συνεχώς μπροστά τους. Θα γίνουμε ο φόβος και ο τρόμος τους» είπε στο Star ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top