Γεωργιάδης: αλαλούμ με τον αριθμό των ανασφάλιστων αλλά στις αρχές του 2014 θα ξέρουμε!

Απάντηση σε επερώτηση και αντιπαράθεση με Κουρουμπλή

Γεωργιάδης: αλαλούμ με τον αριθμό των ανασφάλιστων αλλά στις αρχές του 2014 θα ξέρουμε!

Αλαλούμ επικρατεί για τον αριθμό των ανασφάλιστων, ενώ στις αρχές του 2014 η κυβέρνηση θα γνωρίζει τελικά πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι πολίτες, όπως απάντησε ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αλήθεια είναι ότι το κράτος τώρα δεν ξέρει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι», παραδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος ανέφερε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση να καταγραφεί ο αριθμός τους. Επικαλέσθηκε μάλιστα αναφορές του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, ότι σε άλλες μελέτες οι ανασφάλιστοι είναι 2 εκατ., σε άλλες 3 και σε άλλες 6 εκατομμύρια!

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος (ο οποίος πρότεινε κατάργηση άχρηστων υπουργείων (όπως χαρακτήρισε τα Υπουργεία Μακεδονίας – Θράκης και Δικαιοσύνης), επιστροφή όσων δόθηκαν στις τράπεζες, διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας, εξισορρόπηση των αμυντικών δαπανών και εσωτερικό δανεισμό), δεν απέρριψε τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων. «Αν κλείσουν τα υπουργεία όπως λέτε τότε πρέπει να απολυθούν και οι υπάλληλοί τους» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Για τις ασφαλιστικές δαπάνες ο κ. Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από το 2000 μέχρι το 2012 δόθηκαν 148 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και το 2012 κουρεύτηκαν 9 δισ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση της επερώτησης δεν ��λειψε η ένταση, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για την αύξηση των τιμών σε 200 φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε κατά 34 εκατ. ευρώ και ότι μείωσε τις τιμές σε 700 φάρμακα, ενώ σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον Π. Κουρουμπλή ως «κοινό συκοφάντη» και υποστήριξε ότι προβαίνει σε «λασπολογία». Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του αναρωτήθηκε αν είναι ο εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων στην αίθουσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top