Περί Ανάπτυξης: Μπακογιάννη:Ούτε fast, ούτε track – Χατζηδάκης: Κάτι έχει αρχίσει να κινείται

Κόντρα για τον επενδυτικό νόμο

Εξάμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση του επενδυτικού νόμου κατήγγειλε η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, με ερώτηση της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος υποστήριξε από την πλευρά του ότι «ο επενδυτικός νόμος λειτουργεί κανονικά».

Σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί η Ελλάδα να μην βρίσκεται σε επενδυτική άνοιξη, ωστόσο έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες εγκύκλιοι, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχουν κατατεθεί 40% περισσότερα επενδυτικά σχέδια σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012.

«Σε εμάς έχουν κατατεθεί 39 σχέδια και έχουν αξιολογηθεί όλα. Στην Περιφέρεια έχουν κατατεθεί 92 και έχουν αξιολογηθεί τα 68» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

Η βουλευτής της Ν.Δ. σχολιάζοντας την διαφήμιση που έγινε για το fast track, είπε ότι «ούτε fast είναι, ούτε track» και υποστήριξε ότι έχουν κατατεθεί 10 επενδυτικά σχέδια, από τα οποία κανένα δεν εγκρίθηκε, καθώς είναι όλα υπό αξιολόγηση. Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι και επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί το 2012 δεν έχουν εγκριθεί και σχολίασε πως «δεν είναι λογικό να περιμένουμε 7 ή 22 μήνες» για να εγκριθεί μία επένδυση.

«Δεν υπάρχει κανένα κενό. Οι διατάξεις του επενδυτικού νόμου εφαρμόζονται. Υποβάλλονται σχέδια, αξιολογούνται, προχωρούν. Αυτό που απομένει είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Χρειάζεται σύστημα, ταχύτητα, πατριωτισμός. Είμαστε στα 3/4 της διαδρομής και αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία της ύφεσης, ενώ του χρόνου θα μπούμε σε νέα πορεία», απάντησε ο κ. Χατζηδάκης.

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top