Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το «κούρεμα» οι δανειστές μας

Νέα δημόσια κόντρα ΔΝΤ - Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το «κούρεμα» οι δανειστές μας

Για ακόμα μία φορά βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ε.Ε. με αφορμή νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους: κατά την διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι δανειστές μας συμφώνησαν ότι... διαφωνούν.

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Eurogroup όπου η Ελλάδα θα είναι πρώτο θέμα, η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που είχαν αναλάβει το Νοέμβριο του 2012 για περαιτέρω μείωση του χρέους, αν η Ελλάδα καταφέρει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ επαίνεσε τις ελληνικές Αρχές για την πρόοδο που έχει συντελεστεί.

Από πλευράς Ευρωζώνης, ο Όλι Ρεν, δήλωσε ότι δεν θεωρεί αναγκαίο ένα νέο «κούρεμα», προσθέτοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν «κάποια στιγμή στη διάρκεια του επόμενου καλοκαιριού».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουσεν ότι «το ΔΝΤ μιλάει για τα λεφτά των άλλων», προσθέτοντας ότι το Ταμείο είναι μικρός δανειστής και έχει διασφαλίσει ότι θα πάρει στο ακέραιο πίσω τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα.

Τέλος, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Ρεζά Μογκαντάμ, δήλωσε ότι ακόμη είναι νωρίς για να αξιολογηθεί η βιωσιμότητα του ελλην��κού χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top